Американската банка Wells Fargo & Co. е  глобена с 97,8

...
Американската банка Wells Fargo & Co. е  глобена с 97,8
Коментари Харесай

САЩ наложиха тежка глоба на Wells Fargo за неспазване на санкциите срещу Иран и Сирия

Американската банка Wells Fargo & Co. е  санкционирана с 97,8 млн. долара за неспазване на глобите против Иран, Сирия и Судан. Това оповестиха от Федералната аварийна система (FRS) и Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

В прессъобщението на Фед се разяснява, че размерът на санкцията възлиза на повече от $67,7 млн., а OFAC е глобила банката с още $30 млн. Според FRS незадоволителният контрол на Wells Fargo & Co. разреши на банка да наруши глобите на Съединени американски щати, като „ даде платформа за комерсиално финансиране на задгранична банка, която я употребява за обработка на неразрешени транзакции “ на стойност към 532 милиона $ сред 2010 и 2015 година

OFAC съобщи, че нарушаванията са осъществени сред 2008 и 2015 година Според организацията Wells Fargo и нейният предходник Wachovia Bank (която беше добита от Wells Fargo през 2008 г.) са дали на задгранична банка в Европа програмен продукт, който банката е употребила за обработка на транзакции със глобени от Съединени американски щати юрисдикции и лица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР